Celebs

Emiel Goelen: "Rita nooit meer gezien en wat ze doet interesseert me niet"

Print
Emiel Goelen: "Rita nooit meer gezien en wat ze doet interesseert me niet"

Emiel Goelen: Rita nooit meer gezien en wat ze doet interesseert me niet

Emiel Goelen is 60 geworden en is officeel op pensioen. Maar zijn ontslag bij de VRT, omdat hij gesjoemeld zou hebben (wat achteraf niet bleek te kloppen), zit hem nog diep.

Goelen werd ontslagen omdat hij cadeaus zou aanvaard hebben van bedrijven die hij in zijn programma 'Op de koop toe' kritisch moest beoordelen. Volgens hem waren dat slechts roddels. "Gelanceerd door Andrée Blondeel, William Laenen, Els Hellemans, Leo Verschueren en mijn co-presentatrice Rita Van Neygen", zegt Goelen in Dag Allemaal.

"Rita heeft toegegeven dat zij wél het een en ander gearrangeerd had, en zij zei dat ik dat wist. Dus moest ík opstappen omdat ik als hoofdredacteur maar had moeten verhinderen dat zij cadeaus had aangenomen. Ik wist echt niet dat zij gratis reizen kreeg."

"Ik weet niet wat er met Rita gebeurd is. Ik heb haar nooit meer gezien. Volgens mij werkt ze nog steeds op de VRT, maar dat interesseert me geen fluit."

Collectief geheugen

"Ik ambieer geen carrière meer, die heb ik gehad. Er zal zich niets meer aandienen. Dat is gewoon uitgesloten. Het doet me wel plezier dat ik nog overal herkend wordt. Ik zit blijkbaar in het collectief geheugen gegrift."

Foto VRT

Niet te missen