Dieven kijken mee naar uw vakantieplannen op internet

Print
Dieven kijken mee naar uw vakantieplannen op internet

Dieven kijken mee naar uw vakantieplannen op internet

Wees voorzichtig met het verspreiden van vakantieplannen via sociale netwerksites en communicatiediensten zoals Facebook en Twitter, waarschuwt een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. “Open en bloot uw vertrek naar het buitenland aankondigen is inderdaad niet verstandig”, beaamt preventieadviseur Filip Willekens van de FOD Binnenlandse Zaken.

Een vakantieweblog of vakantie-informatie op netwerksites als Facebook en Twitter kan ook gelezen worden door inbrekers, waarschuwt verzekeraar FBTO.

Digitale brievenbus

“Vroeger controleerden inbrekers de papieren brievenbus, nu kijkt men in de digitale brievenbus”, zegt een woordvoerder.

“Open en bloot uw vertrek naar het buitenland aankondigen is niet verstandig”, zegt ook Filip Willekens, preventieadviseur van de FOD Binnenlandse Zaken.

“Hetzelfde geldt voor overlijdensberichten met rouwadres die publiek verspreid worden, of met geboortekaartjes die in het ziekenhuis ophangen. Zo weet je direct of iemand afwezig is. Zorg er ook voor dat er geen adresgegegevens zijn opgenomen in een automatische antwoordmail bij afwezigheid.”

SofVa