Meisje van 16 jaagt inbreker uit slaapkamer

Yasmine M. (16) vertrok donderdag met een klein hartje naar haar examen Nederlands. Enkele uren voordien stond ze in haar slaapkamer nog oog in oog met een dief, die ze prompt verjaagde.

Foto: Yasmine toont het gaatje dat inbreker in het raam boorde. Door de traumatische gebeurtenis, wil ze liever niet herkenbaar op de foto.

De indringer was iets na middernacht binnengeraakt in de woning van de familie M. door een gaatje in een raam te boren. De ‘gaatjesboorder’ had niet alleen het lef om de trap naar de eerste verdieping van de woning in Aartselaar op te gaan en boven zowat alle ruimtes te doorzoeken, hij ging zelfs de slaapkamer binnen waar de zestienjarige Yasmine lag te slapen.

Licht van gsm

Die schrok plots wakker en begon meteen tegen de man te roepen “Wie ben jij? Wat ben jij aan het doen? En blijf van mijn spullen af.” Kordaat haalde ze haar gsm boven en scheen met het licht in de ogen van de dief. “Hij stond naast mijn bureau en was in mijn schooltas aan het snuffelen. Ik denk dat hij mijn iPod had zien zitten.”

“Oké, oké, antwoordde hij. Kalm blijven. Hij sprak heel gebrekkig Nederlands. Maar toch bleef hij in mijn tas rommelen. Pas toen ik uit mijn bed stapte, liep hij de gang op. Mét mijn schooltas. Niets daarvan, dacht ik. Ik ben hem achterna gelopen. Tot beneden. Daar is hij het berghok ingedoken. Nadat hij door het raam was gesprongen, hoorde ik hem praten tegen iemand die buiten stond. Waarschijnlijk een kompaan of zo.”

Terug naar bed

Duidelijk in shock van wat haar was overkomen, sloot Yasmine koelbloedig het raam, rommelde ze de handtas van haar moeder - waarvan de inhoud verspreid lag op de tafel - bijeen en kroop ze weer in bed.

“Maar ik kon natuurlijk niet slapen. Ik scheen met het licht van mijn gsm naar de deur en zag heel de tijd dat beeld van die man aan mijn bureau. Hoe was die in godsnaam binnengeraakt? Op het moment dat hij daar stond, had ik geen schrik. Omdat ik zag dat hij nog geen twintig was - nee, dat beeld van die kerel krijg ik niet meer uit mijn hoofd.”

Uiteindelijk is de tiener haar ouders gaan wekken. Niemand was door het tumult wakker geworden. “Ook mijn zoontjes van 11 en 13 niet”, vult haar mama aan.

Nog twee inbraken

De politie hield nog een klopjacht in de omgeving, want Yasmine kon een goede beschrijving van de man geven. “Hij droeg een wielrennerspetje, was donker gekleed en van het Slavische type. Ongeveer 1,70 meter groot”, weet woordvoerder Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla.

“Donderdagochtend kwamen overigens nog twee meldingen binnen van inbraken in Aartselaar waar een gaatjesboorder aan het werk was. Eentje bleef bij een poging, bij de tweede werden binnen de autosleutels gestolen en werd een Audi Q7 buitgemaakt.”

door Saskia CASTELEYNS

Meer over Aartselaar