Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hart van Roeselare-verdediger staat even stil

Net voor de rust van de wedstrijd tussen Roeselare en Antwerp heerste even paniek op het veld. De 20-jarige verdediger Anthony Van Loo van Roeselare, die al een tijdje sukkelt met hartproblemen, zakte in elkaar en bleef roerloos liggen. Door zijn ingeplante defibrillator ontsnapte hij aan de dood.

ikerremans

Spelers, verzorgers en de clubdokter haasten zich naar de speler toen die in elkaar zakte. Na een viertal seconden ging er een schok door het lichaam van Van Loo en leek hij weer bij zijn positieven te komen. Hij werd vervolgens van het veld gedragen.

300 per minuut

In 2008 werd een erfelijke aandoening aan de hartspier vastgesteld bij de Roeselare-verdediger. Dankzij de defibrillator die hij ingeplant kreeg, kon Van Loo blijven spelen. Dat apparaatje zorgde er zondag waarschijnlijk voor dat zijn hart na een viertal seconden opnieuw ging kloppen.

De stroomstoot gaf Van Loo vervolgens 19 seconden lang een hartslag van 300 per minuut. Of zijn carrière na dit incident nog verder gaat, valt nog af te wachten.

Geen uitzondering

"Het positieve is dat 'zijn machientje' heeft bewezen dat het werkt. Maar als blijkt dat er ook maar één procent kans is dat hij hierdoor kan sterven op het veld, dan stel ik hem geen minuut meer op", zei trainer Dennis Van Wijck zondag.

Clubarts Luc Bostoen wacht nog af, maar benadrukt dat Van Loo geen uitzondering is. "Er zijn meer atleten met een hartafwijking die gewoon kunnen blijven sporten. Medisch gezien is dit niet echt onverantwoord", aldus Bostoen.

Bekijk het incident via YouTube:

Aangeboden door onze partners