Zes fouten die je cv verknoeien - hoe voorkom je ze?

Wie op zoek gaat naar een job, zal een curriculum vitae (cv) moeten opstellen. Dat gaat echter niet altijd van een leien dakje. Wij zetten enkele vaak voorkomende inhoudelijke fouten op een rijtje:

ssimons

Fout 1: je doel is niet duidelijk

Vaak maakt het cv niet duidelijk wat de sollicitant nu precies wil. De werkgever is op zoek naar specifieke gegevens die relevant zijn voor de vacante job. Iets vaags als "ik ben op zoek naar een uitdaging" zegt weinig. Niet rond de pot draaien en relevante gegevens verstrekken is dus de boodschap; vertel wat je met jouw kennis kan bijdragen aan de werking van het bedrijf.

Fout 2: achterhaalde vaardigheden

Pronk niet met vaardigheden die er niet toe doen, zoals bijvoorbeeld de kennis van compleet gedateerde computersoftware.

Fout 3: het gebruik van technologische afkortingen

Het is niet nodig een lijst technologische afkortingen in je cv te zetten als er sowieso van je verwacht wordt dat je al die termen kent. Gebruik ook geen afkortingen die niemand kent.

Fout 4: het misbruiken van vakjargon

Overmatig gebruik van vakjargon wekt het vermoeden op dat je een gebrek aan ervaring wil verdoezelen. Gebruik geen termen die je niet kan uitleggen.

Fout 5: het is niet duidelijk voor welke functie je solliciteert

Veel bedrijven hanteren lange, ingewikkelde titels. Weet wat er van je verwacht wordt en kies de job die het beste bij jou past.

Fout 6: vaag zijn inzake ervaring

Wees duidelijk over de ervaring die je al opgedaan hebt. Zorg ervoor dat functietitels en periodes aan elkaar gekoppeld zijn, zodat het bedrijf waar je solliciteert kan zien hoeveel ervaring je hebt opgedaan per job. Geef ook een nauwkeurige beschrijving van wat je eerdere jobs precies inhielden.

Op zoek naar een baan? Surf naar onze jobpagina