Lijsttrekkers: Bart De Wever - N-VA

De provinciale kieskring Antwerpen wordt een belangrijk slagveld van de verkiezingen op 7 juni. We stellen alle Antwerpse lijsttrekkers en hun partij aan u voor.

Vandaag aan de beurt: N-VA. N-VA hoeft allang niet meer te vrezen voor de kiesdrempel. De partij rekent op acht à tien procent en krijgt zelfs uitzicht op deelname aan de Vlaamse regering. “Maar daar stappen we alleen in met een goed Vlaams project, niet om te depanneren”, zegt voorzitter Bart De Wever.

Bart De Wever

38 jaar, historicus, woont in Berchem, getrouwd en vader van vier kinderen. Op 11 juli a.s. trouwt hij ook voor de kerk.

Lijkt al eeuwen aanwezig in de politiek, maar zit pas sinds 2004 in het Vlaams Parlement. Datzelfde jaar werd hij ook verkozen als partijvoorzitter, met 95% van de stemmen.

Is ook lokaal actief: eerst in de districtsraad van Berchem, sinds januari 2007 in de Antwerpse gemeenteraad.

In de verkiezingsfolders duikt verrassend genoeg een - weliswaar zuinig - lachende Bart De Wever op.

“Tijdens de ellenlange fotosessies voor de campagne heb ik me even laten gaan, en die foto is door het reclamebureau grondig uitgemolken”, legt hij uit.

De prognose van Bart De Wever voor 7 juni: CD&V 20%, Open Vld 17%, VB 12%, sp.a 14%, LDD 12%, N-VA en Groen! allebei 8 à 10%.

LM

Meer over Bart De Wever