Herkent u deze man die een 11-jarige jongen probeerde te ontvoeren in Dilsen-Stokkem?

Politie en justitie zijn actief op zoek naar twee mannen met een zwarte bestelwagen die kinderen probeerden mee te nemen of bang te maken in Dilsen-Stokkem, Zottegem en Hundelgem.

wverhaert

Dilsen-Stokkem

Op maandag 20 april 2009 greep de bestuurder van een grote zwarte camionette in Limburg een jongetje bij de arm door het open autoraam. Dat gebeurde rond 1 uur ‘s middags op het kruispunt van de Borreshoefstraat en het Spileind in Dilsen-Stokkem. De jongen van 11 kon zich losrukken en verder fietsen in de richting van de school. Hij werd nog achtervolgd tot aan de Sporthal.

Er kon een robottekening van de bestuurder worden gemaakt. Bij de verspreiding ervan in een opsporingsbericht kwamen nog andere feiten aan het licht.

Zottegem

Eerder die maand, tijdens de eerste week van de paasvakantie, op donderdag 9 april 2009, maakte vermoedelijk hetzelfde duo ook al 2 jongens aan het schrikken in Oost-Vlaanderen. De jongens, 11 en 13 jaar oud, kwamen die namiddag terug van een sportstage en waren te voet op weg naar hun moeder. Het was toen 10 na 4.

In de Kastanjelaan, ter hoogte van de Acacialaan in Zottegem, werden de jongens klemgereden. De passagier stapte uit met een fles in de hand en versperde de doorgang. Hij leek onder invloed van drank en bekeek zijn slachtoffers. “Die zijn te oud”, zei hij tegen de bestuurder. De jongens liepen een winkel binnen om aan de mannen te ontsnappen. Eén van de jongens meende een zwarte Citroën te herkennen, mogelijk het type Berlingo.

Hundelgem

En ook vorig jaar al, in augustus 2008, werden in dezelfde streek, op de Steenweg in Hundelgem, deelgemeente van Zwalm, 2 kinderen klemgereden door een grote zwarte wagen met 2 vreemde mannen aan boord. Volgens het meisje was het “een soort jeep met een reservewiel achteraan”.

De passagier schreeuwde de kinderen verschillende keren toe dat ze moesten instappen. Helemaal in paniek konden de kinderen, een meisje van 12 en een jongetje van 3, verder rijden. Mogelijk gaat het steeds om dezelfde 2 mannen.

Motief

Het motief van het duo is niet bekend. Willen ze écht kinderen meenemen of willen ze enkel kinderen bang maken, het blijft voorlopig zeer onduidelijk.

Politie en justitie willen echter niets uitsluiten en nemen de feiten zeer ernstig. Ze zijn dan ook actief op zoek naar deze mannen met behulp van een robotfoto en een beschrijving van één van de daders en hun bestelwagen. Het gaat om 2 mannen van vreemde afkomst. Ze spreken Nederlands.

Beschrijving

Er werd een robotfoto opgesteld van de chauffeur van de feiten in Dilsen-Stokkem, wellicht ook de passagier bij de feiten in Zottegem. Het betreft een tamelijk zwaar gebouwde man met een rond gezicht. Hij wordt tussen 35 en 40 jaar oud geschat. Hij heeft een getaande huid, zwart haar en een zwarte snor.

Hij droeg een dikke witte pull met vlekken, mogelijk zand- of cementvlekken. In Zottegem droeg de man een pet met een klep. Zijn haar was kort geschoren. Beschrijving voertuig

De 2 mannen rijden met een zwarte bestelwagen met Belgische nummerplaten. Alle slachtoffers spreken van een grote zwarte wagen of camionette met Belgische nummerplaten, zonder stickers of reclame. Hij heeft donker getinte ruiten achteraan en tussen de zitplaatsen vooraan en de laadruimte is er een scheidingswand.

Tips

Hebt u de mannen of hun bestelwagen gezien of meent u de man van de robotfoto te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de onderzoekers. Alle tips zijn welkom via het gratis telefoonnummer 0800 91.119. Discretie wordt gewaarborgd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio