“Hasselt is te plat”

De een (DJ Dominico) draait elke donderdagnacht in de Antwerpse club Noxx, de ander (DJ Ralf) masseert tegelijkertijd vinyl enkele kilometers verderop in Café d’Anvers.

“Vreemd eigenlijk”, merkt Ralf op, “we krijgen er meer erkenning dan hier.” Vanavond kan u daar echter verandering in brengen want dan voorzien deze Runksterse draaitafeltovenaars Live in Hasselt van beats.

Wie de benen wil loswrikken op de draaikunsten onze twee Limbolink-dj’s moet dan wel pendelen tussen The Century en De Wijzen. Een unieke kans, want doorheen het jaar moet u pendelgewijs veel meer kilometers afleggen om deze dj’s aan het werk te zien. “Ik draai zowat over het hele land”, zegt Dominico. “Door de week hou ik me bezig met de opvoeding van mijn kind, vanaf donderdag ben ik on the road. Niet alleen als dj, ook als bandlid van LaGazz. Als dj neem ik eigenlijk de plaats in van een drummer.”

Voor Dominico resident-dj werd van de Noxx, draaide hij elke donderdag in Café d’Anvers.

“Toen ik het te druk kreeg heb ik dj Ralf onder de arm genomen waarna we alternerend een donderdagavond voor onze rekening namen. Met succes, mag ik wel zeggen: Café d’Anvers had als enige Antwerpse club een full house op donderdag.”

MNM

En toch zijn Dominico en Ralf compleet verschillend georiënteerd.

“Ik draai commerciële releases, Ralf meer het alternatievere werk”, weet Dominico. “Hasselt is plat. Dat is een ideale biotoop voor mij. Voor Ralf ligt dat wellicht anders.”

“De Hasseltse clubs zijn mij inderdaad te commercieel”, bevestigt Ralf. Het is net of het Hasseltse publiek bang is voor vernieuwing. Als ze aan het eind van de avond niet gehoord hebben wat ze gewoon zijn van MNM is hun avond precies niet geslaagd. Gelukkig heeft Muziekodroom geregeld nog toffe feestjes, maar voor mij mag het gerust wat meer zijn.”

Ibiza

Drie dagen per week staat Ralf niet achter de draaitafels maar werkt hij voor BelgacomTV. Daarnaast is hij vaak in de studio terug te vinden. Samen met David Schabregs, aka Dave Brody, vorm ik M!nd Society. Wat al drie plaatjes heeft opgeleverd: een elektroplaat (‘Electrik Dissin’), een progressive remix ervan (‘Mind Progression Mix’) en een groovy, funky plaatje dat hopelijk deze zomer uitgebracht wordt.”

Dominico vliegt in september dan weer voor een week naar het Spaanse party-eiland Ibiza. “Ik kan er twee zondagen draaien in Club Martina en de dagen tussendoor lijken me ideaal om de teugels wat te laten vieren (lacht).”

Rob RODIERS

DJ Dominico @ Live In Hasselt bij The Century;

DJ Ralf @ Live In Hasselt in De Wijzen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio