Danny Boffin wordt techniektrainer op Stayen

Ex-Rode Duivel en ex-Kanarie Danny Boffin ondertekende gisteren op Stayen een contract voor één jaar als techniektrainer. Boffin zal geen ploeg gaan coachen, maar wel spelers specifiek proberen te verbeteren. Het betreft spelers van 14 jaar en ouder, tot en met de beloften. Indien nodig zal Boffin ook ten dienste staan van Guido Brepoels bij de A-kern. “Voor mij is dit een mooie kans”, reageerde Danny Boffin gisteren.

ssimons

Hoe is de invulling van techniektrainer tot stand gekomen?

“Ik doe nu vier maanden scoutingswerk voor STVV. Op gegeven moment is ter sprake gekomen of ik iets kon betekenen om spelers effectief beter te maken met mijn kennis en ervaring als voetballer. De staf op Stayen heeft er een paar keer over vergaderd. Gisteren kwam het tot een contract.”

Het is niet zo dat je alleen spitsen gaat trainen?

“Het kan zijn dat ik een specifieke training voor aanvallers zal geven, het kan ook iets met andere spelers zijn. Van positiespel tot puur technische zaken, noem maar op Alles moet nog verder uitgewerkt worden. Ik zal bij de 14- en 16-jarigen te zien zijn, maar ook bij de beloften. En mogelijk, als Guido Brepoels me nodig heeft, ook bij de eerste ploeg. Het is nog afwachten hoe het allemaal vordert.”

Gunter SCHOOFS