Clouseau hoofdact op Rimpelrock 2009

“Wij waren voorbestemd om ooit op Rimpelrock te staan,” zegt Koen Wauters. En zie: op zaterdag 15 augustus is het zover want dan is Clouseau headliner op het vrolijkste zomerfestival. “Het is fantastisch om voor zestig-plussers te kunnen spelen. Wij kijken daar niet op neer.”

ssimons

“Integendeel,” gaat de jongste Wauters verder. “Wij worden er zelf ook niet jonger op. De gedachte dat we zullen spelen voor een publiek dat voor een groot deel zal bestaan uit mensen zoals onze eigen ouders vind ik zelfs aangenaam. Waarom zouden we ons publiek beperken tot de categorie van 15 tot 45? Het is veel leuker dat we de leeftijden overstijgen en dat iedereen geniet van onze liedjes. Dat die Nederlandstalig zijn, dat helpt daarbij."

Klassiekers

"We gaan onze set wel niet al te zeer aanpassen. De oma’s en opa’s mogen net zo goed nummers als ‘Vonken en Vuur’ en ‘De Tegenpartij’ verwachten. De enige toegeving die we doen is dat we nummers uit onze beginperiode, zoals ‘Anne’ en ‘Daar gaat ze’, opnieuw uit de kast zullen halen. Voor onze Zomertour hebben we die intussen laten vallen maar op Rimpelrock komen de mensen voor de klassiekers en dan willen we hen niet teleurstellen.”

Ook Billy Ocean, Dana Winner, Compagnons de la Chanson, Free Souffriau Christoff en Lindsay, Jimmy Frey, Vader Abraham en Luc Steeno komen. Een tiende naam op de affiche hebben we nog tegoed.