Het weer voor vrijdag 29 mei

Vrijdag wordt een vriendelijke lentedag. 's Ochtends is het eerst wel nog fris met minima rond 6°C. De maxima zullen echter rond 21 of 22°C komen te liggen. We krijgen bovendien vaak de zon te zien. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noordoosten.

rweytjens_fr

Zaterdag is het meestal zonnig en het blijft dan ook overal droog. De maxima lopen bij een zwakke tot matige noordoostenwind op naar gemiddeld 22°C. Zeker in de Kempen kan dat nog een graadje extra worden.

Ook zondag blijft het droog en krijgen we vaak de zon te zien, al kunnen er nu en dan ook wel wat wolken voorkomen. Namiddag bestaat er een kleine kans op een lokale bui. De maxima boeken een graadje winst en komen rond 23 of 24°C te liggen. In de Limburgse Kempen behoort zelfs 25°C tot de mogelijkheden.

Maandag blijft het warm met minima rond 12°C en maxima tot 25°C. Voormiddag is er veel zonneschijn, namiddag kunnen er wat stapelwolken ontstaan. Tegen de vooravond neemt de kans op enkele buien toe maar 's avonds sterven deze buien alweer snel uit. De wind blijft zwak waaien uit de noordoosthoek.

Dinsdag is het ook nog warm maar vanaf woensdag wordt het gevoelig frisser.

Ruben Weytjens

Niet te missen