Secretaris LDD Genk verlaat partij uit onvrede

Het rommelt weer binnen de Limburgse afdeling van Lijst Dedecker (LDD). Jean-Marie Jacobs (60), secretaris van LDD Genk, verlaat de partij uit onvrede met het feit dat hem een plaats werd ontzegd op de verkiezingslijst.

jrosquin

Het zit al langer scheef in de Limburgse afdeling van LDD. Eerder verlieten Andy Pieters en Jos Wolfs de partij. Volgens Jacobs is het vertrouwen en de samenwerking binnen de partijafdeling geheel zoek.

"Op slinkse manier aan de kant geschoven"

"Ik heb mij anderhalf jaar lang ingespannen voor de partij, maar voor bewezen diensten krijg ik geen plaats op de lijst, zelfs niet onderaan", vertelt Jacobs onze redactie.

"Ik wil me niet nog eens 2 jaar, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, op mijn manier inspannen, met het risico ook dan op dezelfde slinkse manier aan de kant te worden geschoven."

"Dedecker heeft teugels niet goed in handen"

Jacobs heeft het vermoeden dat hij wordt tegengewerkt omdat hij "zijn mening wel eens durft zeggen". "Als het nu al blijft bij mooie woorden, zal dit niet anders zijn wanneer het zal gaan over 'het programma'. De theorie lijkt oh zo mooi, maar de praktijk is niet anders dan wat we reeds kennen van andere partijen", gaat hij verder.

Jacobs benadrukt dat zijn kritiek vooral is gericht naar mensen binnen de Limburgse afdeling al meent hij ook dat "Jean-Marie Dedecker zijn troepen niet altijd goed in de hand heeft".


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio