Israël slaat oproep van Clinton om te stoppen met bouwen in de wind

Ondanks een duidelijke oproep van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton om met onmiddellijke ingang te stoppen met de bouw van nieuwe nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, gaat Israël er gewoon voort met bouwen.

jrosquin

"Het normale leven in de nederzettingen moet kunnen doorgaan, zolang er de vredesonderhandelingen met de Palestijnen geen resultaten opleveren", zei een woordvoerder van de Israëlische regering Mark Regev.

Daaruit kan worden afgeleid dat Israël de duidelijke woorden van Clinton in de wind slaat. Volgens Clinton heeft president Barack Obama tijdens een onderhoud met de nieuwe Israëlische premier Netanyahu benadrukt dat er een bouwstop moet komen om tot een succesvol vredesakkoord te komen. Dat akkoord houdt de oprichting in van een zelfstandige Palestijnse staat.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is donderdag op bezoek bij Barack Obama. Abbas kondigde al aan dat hij niet bereid is om de vredesgesprekken terug op te starten zolang Israël geen volledige bouwstop inlast.

Meer over Barack Obama