Reclamepanelen RC Genk ook op Stayen

De ledwalls die in de Cristal Arena rond het veld de reclameboodschappen weergeven, zullen volgend seizoen ook op Staaien worden gebruikt. RC Genk en STVV zullen daarom om de beurt thuis spelen. STVV huurt de ledwalls van RC Genk. Een historische gebeurtenis, want het is de eerste keer dat de Limburgse voetbalrivalen op die manier gaan samenwerken.

ksleurs

Stephan Poelmans, commercieel directeur van Racing Genk, bood de mobiele boarding aan bij STVV. “Wij hebben de ledwalls vier jaar geleden in gebruik genomen. RC Genk was de eerste club in de Benelux die het Bordo Camposysteem gebruikte. Inmiddels is het afbetaald en onze eigendom.

De twee vorige seizoenen verhuurden we onze ledwalls aan Germinal Beerschot. Die overeenkomst is nu te einde en STVV is onmiddellijk op ons aanbod ingegaan. Onze boarding is mobiel en kan in minder dan een dag afgebroken en elders weer opgebouwd worden. Wij doen daarvoor een beroep op een gespecialiseerde firma. Samen met STVV hebben wij aan de Kalendercomissie gevraagd om niet gelijk thuis te spelen. Dat was geen probleem.”

RC Genk is bereid zijn knowhow met STVV te delen. “Het voordeel van ons systeem is dat het heel flexibel is”, zegt Poelmans. “Adverteerders kunnen hun reclameboodschappen wekelijks laten aanpassen. Daarvoor moeten ze gewoon een email naar ons sturen en wij zetten die nieuwe boodschap dan via de computer op de boarding. Dat is een werk van slechts een vijftal minuten. Via de boarding kunnen we als club ook boodschappen naar onze supporters overbrengen.”

Walter Boonen, commercieel manager bij STVV, heeft al enthousiaste reacties van een aantal sponsors gekregen. “Die mensen zijn steeds op zoek naar iets nieuws om hun boodschap door te geven. Zo’n ledwall biedt 1.001 mogelijkheden. Dat moet ons toelaten ons sponsorbudget te verhogen. De samenwerking is inderdaad historisch. Het was de beste deal die we voor STVV konden afsluiten. Dan moet je even verder durven kijken dan de sportieve rivaliteit.” De samenwerking tussen RC Genk en STVV is louter technisch. Samen naar sponsors zoeken is niet aan de orde.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio