Dienstencoöperatief voor drie provincies

Het Landelijk Dienstencoöperatief (LDC), een coöperatief met sociaal oogmerk in het netwerk van de Groep KVLV, heeft ook in Tessenderlo een kantoor geopend.

IP

Drie jaar geleden startte LDC met huishoudhulp en strijkhulp. Op dit moment is LDC werkgever voor meer dan 1.200 mensen en baat het ongeveer 250 strijkateliers uit. Het nieuwe kantoor werkt voor Tessenderlo, Ham, Beringen, Leopoldsburg, Lummen, Scherpenheuvel-Zichem, Halen-Bekkevoort, Diest, Laakdal, Meerhout, Balen en Olmen. Daisy Verstrepen en Sofie Bonroy zijn de coördinatoren voor Tessenderlo.

“Nu stellen we 43 huishoudhulpen te werk, maar we rekenen op een aangroei van 50 personeelsleden”, zegt Sofie. “We geloven dat we ondanks de crisis kunnen groeien door onze eigenheid en kwaliteit. We proberen op een goede manier samen te werken met overheden en organisaties zoals de OCMW’s en de Werkwinkels. Zo hebben we in Tessenderlo en Ham via de samenwerking met het OCMW al de beschikking gekregen over een lokaal voor ons strijkatelier.”

Wie bij LDC wil werken, krijgt een vast contract met gezinsvriendelijke werkuren, geen avond- en weekendwerk. Werkzoekenden krijgen een opleiding, onmiddellijk een vast contract, werk dicht bij huis met een werkplanning die in overleg wordt opgemaakt. “Wij kiezen er bewust voor een dienstverlening uit te bouwen die vrouwen ondersteunt in hun dubbele opdracht: werk en gezin combineren. Dat betekent niet dat mannen niet bij ons terecht kunnen. We verwachten van de kandidaten wel een positieve ingesteldheid en enige ervaring in huishoudelijk werk.” Wie huishoudhulp wil, kan dat betalen met dienstencheques die fiscaal aftrekbaar zijn.

IP

Stationsstraat 28, 013/38.03.70, sbonroy@kvlv.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio