Politie pakt asfalteerders op

Politie Noordoost-Limburg heeft woensdag twee Engelssprekende mannen meegenomen voor verhoor na een klacht van een inwoner uit Meeuwen-Gruitrode over het aanleggen van asfalt.

NV

“Vanochtend belde een Engelsman aan of ik het asfalt van mijn oprit niet wilde laten vernieuwen,” vertelt Luc Berben. “Hij zei dat hij met zijn collega’s in de buurt aan het werk was en dat hij wat asfalt over had dat precies genoeg zou zijn voor mijn oprit. Het asfalt kreeg ik gratis maar ik moest hen enkel wat toestoppen. Toen ik vroeg hoeveel, had hij het over 25 euro. Even later bleek dat per m² te zijn. Het leek mij wel een hele som om van je asfalt af te geraken maar ik gaf aan dat ik dan wel een klein stukje zou laten doen. Hij vertrok en zou over een half uur terugkomen.”

Luc Berben vertrouwde het zaakje niet helemaal en zocht op het internet naar informatie. Hij las enkele artikels over frauduleuze praktijken van Engelse asfalteerders en belde de politie. De bewoner kreeg te horen dat het korps al enige tijd op zoek was naar betrokkenen. De politie kwam langs en controleerde hun identiteiten.

“Maar optreden kunnen we niet”, aldus een woordvoerder van de politie Noordoost-Limburg. “De mannen leveren enkel slecht werk. We willen de bevolking dan ook waarschuwen niet in te gaan op hun aanbod.”

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio