Timmy Simons woedend over groot aantal verzuimers Kirin Cup

Interim-bondscoach Franky Vercauteren moet het in de Kirin Cup doen met een bijzonder kleine ploeg. Timmy Simons, aanvoerder van de Rode Duivels, vindt dat niet kunnen.

kscherpenberg

Heel wat spelers haakten af voor het vriendschappellijke toernooi en Simons acht Philippe Colin, voorzitter van de Technische Commissie, daarvoor de verantwoordelijke.

"Sommige spelers hebben een goeie reden om er niet te zijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Diegenen die verantwoordelijk zijn, moeten hun verantwoordelijkheid maar eens nemen. Als ze dit zomaar laten gebeuren, komt er geen einde aan", aldus Simons.

Het beste

"Als er belangenvermenging is tussen de clubs en de Duivels (Phillippe Collin is ook actief bij Anderlecht), dan stel ik me daar serieuze vragen bij. Zeker als er nog eens redenen worden gezocht om het goed te praten."

"Als clubs of hun bestuurslui beslissen dat hun spelers niet mogen komen, moeten ze dat ook duidelijk zeggen. En dan moeten ze niet doen alsof die spelers uit vrije wil afzegden, omdat dat de club dan goed uitkomt. Het kan niet dat jongens nu in allerijl worden opgetrommeld om het land te vertegenwoordigen, terwijl anderen de volgende keer weer gewoon hun innemen. Maar goed, we zullen er het beste van maken."