Het weer voor donderdag 28 mei

Voormiddag komen er veel lage wolken voor waaruit af en toe nog wat druppels kunnen vallen. Vanaf de middag wordt het droog en geleidelijk zullen er meer en meer gaten in het wolkendek verschijnen. De maxima komen uit in de buurt van 20°C.

rweytjens_fr

De wind waait matig en draait in de loop van de dag van west naar noord.

Vrijdag wordt er vanuit het noordoosten droge lucht naar onze omgeving gevoerd. Daardoor zal het een overwegend zonnige dag worden. 's Ochtends is het eerst wel nog fris met minima rond 6°C. De maxima zullen echter rond 21 of 22°C komen te liggen.

Zaterdag is het meestal zonnig en het blijft dan ook overal droog. De maxima lopen bij een zwakke tot matige noordoostenwind op naar gemiddeld 22°C. Zeker in de Kempen kan dat nog een graadje meer worden.

Ook zondag blijft het droog en krijgen we vaak de zon te zien, al kunnen er nu en dan ook wel wat wolken voorkomen. De kans op een lokale bui is bijna verwaarloosbaar. De maxima boeken een graadje winst en komen rond 23 of 24°C te liggen. Misschien wordt in de Limburgse Kempen wel ergens een 25°C genoteerd.

Maandag blijft het warm met minima rond 12°C en maxima tot 25°C. Voormiddag is er veel zonneschijn, namiddag kunnen er wat stapelwolken ontstaan. Een lokale bui is niet geheel uitgesloten maar de meeste regio's houden het droog. De wind blijft zwak waaien uit de noordoosthoek.

Ruben Weytjens

Niet te missen