Ann en Tom op campagne in Limburg

Ze laten er geen gras over groeien, Ann en Tom. Woensdag, de dag nadat de ‘Mijn Restaurant!’-kijkers te weten waren gekomen dat Bigarreaux de finale had gehaald, trok het Limburgse duo er meteen op uit om stemmen te ronselen.

Hun dag in een notendop.

7.50 uur

Tom wordt telefonisch geïnterviewd door Radio 2.

8.40 uur

Tom wordt telefonisch geïnterviewd door Studio Brussel. 9.

9.45 uur

Tom ronselt stemmen op de markt in zijn thuisstad Maaseik. “Het blijft wennen: de ene dag ben je een Maaseikenaar zoals alle andere, en de volgende dag wil iedereen je handtekening en met je op de foto. Als ik mezelf in kranten of tijdschriften zie, lijkt het nog altijd alsof ik naar iemand anders zit te kijken. Oneerbare voorstellen? Die zijn er ook al geweest, ja, maar ze waren zó oneerbaar dat ze niet voor publicatie vatbaar zijn (schatert).”

10 uur

Ann zakt af naar de gebouwen van Het Belang van Limburg, om te vragen of onze krant zijn steentje wil bijdragen.

13 uur

Ann ronselt stemmen op de markt van Lommel. Ze vat post naast Pascy, de marktkramer die groenten levert aan de Bigarreaux en die het duo ook al vergezelde naar de markt van Leuven. “Ik hoop dat die sebiet een zere keel heeft”, blies concurrente Wendy toen, maar gisteren bleek haar wens nog altijd niet uitgekomen. “Hallo vrienden”, riep Pascy zijn klanten toe. “Pak jullie gsm erbij. Wij zijn er klaar voor! Wij gaan winnen!”

15.30 uur

Ann rijdt terug naar de Bigarreaux in Sint-Truiden, waar een fotoshoot voor weekblad Story plaatsvindt.

16.30 uur

Ann en Tom ronselen stemmen op de derde editie van de Ladies City Day in Sint-Truiden. Terwijl Ann in ruil voor vijf sms’jes handtassen uitdeelt, laat Tom zich rondrijden in een cabrio. Homo of niet, als vrouwenmagneet doet hij niet onder voor collega-BV’s Roel Vanderstukken, Peter Van de Veire en Louis ‘Toby’ Talpe.

“Hij is lief en keiknap”, oordelen Laura, Elisa, Yousra en Sofie. “We weten dat hij homoseksueel is, maar dat is net goed: hij begrijpt ons meisjes tenminste. Of hij en Ann ‘Mijn Restaurant!’ gaan winnen? Tuurlijk! In Kortrijk hebben ze alleen maar lekker eten. In Sint-Truiden hebben ze lekker eten én zijn ze sympathiek.”

19.30 uur

Terwijl Tom zijn charmes nog wat verder uitspeelt, brengt Ann een bezoekje aan de jaarvergadering van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA.

20.30 uur

Ann voegt zich opnieuw bij Tom op de Ladies City Day, waar intussen ook maître Rob de fans van zich af moet schudden. “Bigarreaux is het restaurant van Ann en Tom en de schijnwerpers moeten op hén staan, maar als ik in de buurt ben, kom ik natuurlijk mee campagne voeren. Ik ga daar niet lullig over doen: da’s best leuk, al die aandacht.”

Vrijdagmiddag tussen 12u30 en 13u maken Ann en Tom tijd in hun drukke schema om uw vragen te beantwoorden tijdens een live-chat op deze website. En zaterdagavond kunt u met hen op de foto tijdens Hasselt Live. Vanaf zondag zijn al deze foto's te bekijken op www.hbvl.be!

Steven VANCLEEF

‘Mijn Restaurant!’, vtm, 21.30 uur. Wil je dat restaurant Bigarreaux in Sint-Truiden de finale wint? Sms Sint-Truiden naar 6677 (0,75 euro/stem).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio