“50-plusser leidt jonge collega op”

Het is geen uitzondering binnen de welzijnssector, maar het personeelsbeleid bij De Meander in Dilsen-Stokkem is er sterk op gericht om 50-plussers lang aan het werk te houden. Voor de onderhoudsploeg werd ergonomisch poetsmateriaal gekocht om lichamelijke klachten tegen te gaan, anderen krijgen een nieuwe invulling van hun job.

Je leidinggevende functie behouden en toch minder uren werken is in de praktijk moeilijk haalbaar. Bij De Meander in Dilsen-Stokkem werd daarom gezocht naar een oplossing voor Joe Laing. Het hoofd van de administratie wilde niet langer voltijds werken, maar zag zichzelf ook niet in een louter uitvoerende rol. “Vanuit onze visie op ervaringsdeskundigheid, wilden we ook vermijden dat de kennis die Joe opbouwde, verloren zou gaan als hij eind 2011 op pensioen gaat”, legt directeur Luc Lemkens uit. Daarom werd al gezocht naar een vervangster voor hem. Joe werkt 19 uur per week, waarbij hij zijn opvolgster Valentina Poelmans klaarstoomt en geleidelijk aan taken aan haar overdraagt. “Daar voel ik me heel goed bij”, vertelt hij. “In de meeste organisaties speel je je leidinggevende rol kwijt als je kiest voor een landingsfunctie met een verkorte werkweek.”

“Voor De Meander is dit duidelijk een win-winsituatie”, vindt directeur Lemkens. “Joe blijft gemotiveerd, zijn ervaring gaat niet verloren en zijn opvolgster wordt niet meteen in het diepe geduwd. In heel ons aanwervingsbeleid streven we naar een goede mix van jong geweld en ervaring.”

De Meander startte ook een ervaringsfondsdossier op. “Dankzij subsidies hebben we ergonomisch poetsmateriaal kunnen aankopen. Sindsdien is het ziekteverzuim sterk gedaald, en kunnen de onderhoudsdames dus tot op latere leeftijd actief blijven.

PeC

strong>Pec

Event ‘Met 50-plussers leeft uw organisatie langer’, di 2/6 om 14u, Europlanetarium Genk. Info: www.ersvlimburg.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio