Genks zwembad hersteld

Zweedse technici zijn er dan toch in geslaagd de beweegbare vloer van het stedelijk zwembad in Genk te herstellen zonder dat het bad leeg gelaten moest worden. Dat betekent dat het zwembad niet tijdelijk dicht moet zoals eerder gevreesd werd.

Chris Nelis

En dat is een hele opluchting voor het stadsbestuur dat even voor een nieuw doemscenario vreesde. “Het probleem was dat de beweegbare vloer bij het verplaatsen schuin trok en daardoor klem kwam te zitten”, zegt schepen van Sport Luc Dullers. “En als dat niet zo opgelost kon worden, dan was de kans groot dat een deel van de tegels opnieuw geplaatst moest worden. In dat geval zou het water deels moeten zakken en zou het zwembad tijdens die werken dicht moeten. Maar daar zijn we gelukkig van gespaard gebleven.”

Die vrees was er omdat het niet de eerste maal is dat de beweegbare vloer klem kwam te zitten en de Zweedse technici meermaals naar Genk afzakten om aan het probleem te werken. “Of we nu zekerheid hebben dat het probleem volledig opgelost is? Met dit zwembad hebben we al voor zoveel verrassingen gestaan dat ik nergens meer zeker van ben. In ieder geval hebben de zwemmers bijna geen hinder ondervonden van de problemen die er de jongste tijd zijn geweest.”

Jaarlijks onderhoud

In het najaar gaat het zwembad wel enkele dagen dicht. Luc Dullers: “Maar dat heeft niets te maken met gebreken, maar wel met het jaarlijks onderhoud zoals dat in elk zwembad gebeurt. Er zijn wel nog enkele kleine gebreken, maar die zullen tegen het einde van juni opgelost zijn. Maar ook daar zullen de gebruikers van het zwembad geen hinder van ondervinden.”

Het vernieuwd zwembad van Genk wordt al jaar en dag geplaagd door tegenslag, aanvankelijk door lekken en later door een juridisch geschil dat daaruit ontstond. Bijna vier jaar later dan gepland kon het bad uiteindelijk toch open. Maar de tegenslagen bleven aanhouden. “Hoe dan ook blijft de aannemer verantwoordelijk”, zegt burgemeester Jef Gabriels in een reactie. “Ook nu met de beweegbare bodem is dat het geval. Het is de aannemer die, eventueel via een onderaannemer, moet zorgen dat het probleem opgelost raakt.”

Chris NELIS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio