Koperdief verlamd na val in mijngebouw

Toen drie koperdieven op 13 september 2007 aan het werk waren in de voormalige mijngebouwen in Beringen, gebeurde een ernstig ongeval. Eén van hen, een inwoner van Leopoldsburg (41), maakte een val van tien meter en kwam in een put terecht. Sindsdien is de man verlamd.

De Hasseltse correctionele rechtbank moest zich nu uitspreken over de reeks koperdiefstallen op het mijnterrein. De Kampenaar die in februari dit jaar al eens in Turnhout voor gelijkaardige feiten tot zes maanden cel en een boete van 550 euro veroordeeld was, kreeg geen nieuwe straf.

JaNi

strong>Fataal

Tussen einde juli en half september 2007 hadden de Kampenaar en zijn twee vrienden uit Peer (47) en Beringen (29) meermaals de Beringse mijnterreinen bezocht en er minstens 140 kilo koper gestolen. Hun laatste bezoek liep fataal af. “Mijn cliënt heeft al de zwaarst mogelijke sanctie opgelopen: hij is levenslang aan zijn rolstoel gekluisterd”, pleitte de advocaat van de Kampenaar voor de Hasseltse strafrechter.

Opslorping

De rechter ging in op zijn verzoek en verleende de ‘opslorping’ in het Turnhoutse vonnis. Ook de Beringenaar, die in Turnhout een werkstraf van 160 uren opliep, kan genieten van dergelijke ‘opslorping’. De man uit Peer liep drie maanden cel en een boete van 550 euro op.

JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio