Bewoner gewond bij keukenbrand in Paspoel

Een oververhitte frietketel heeft woensdag even voor paniek gezorgd in de wijk Paspoel. Door het alerte optreden van de bewoners, bleef de schade beperkt.

Dirk Roefflaer

Het vuur ontstond rond het middaguur in de keuken op de vijfde verdieping van appartementsblok 4 aan de Paquyalaan. Xhevdet Ujkaj had een ketel met frietvet op een keramische kookplaat gezet. Toen hij naar het toilet ging, raakte het vet oververhit.

Zoon Ylli zat te studeren in de woonkamer toen hij in de keuken plots zwarte rook zag: “Ik heb mijn vader geroepen en die heeft onmiddellijk een tapijtje genomen om het vuur te doven.” De vlammen waren overgeslagen naar de dampkap.

De man raakte verbrand aan de onderarmen. Hij werd overgebracht naar het Vesaliusziekenhuis. Het Albanese gezin woont al ongeveer drie maanden in het huurappartement van de sociale huisvestingsmaatschappij Tongershuis.

Buurvrouw Sabine Wijnands raakte door de rook bevangen: “Ik was aan het strijken toen er plotseling op de deur werd gebonkt. De buurjongen kwam in paniek vragen om de brandweer te bellen. Toen ik de deur van het appartement opende, kreeg ik zwarte rook naar binnen.” Toen de vrouw in de buitenlucht kwam, ging het beter. Ze besloot om niet naar het ziekenhuis te gaan. De brandweer was snel ter plaatse en verluchtte het appartement.

De lokale politie ontruimde de vijfde verdieping even. Een half uur later mocht iedereen terug naar binnen.

Dirk ROEFFLAER

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio