Cameraman zorgt voor paniek op basis Frank De Winne

Een Belgische cameraman heeft maandag even voor paniek gezorgd op de ruimtevaartbasis Bajkonoer, waar ook Frank De Winne verblijft. De man blijkt uiteindelijk geen Mexicaanse griep te hebben, maar enkel een verkoudheid. De Winne vertrekt woensdag naar het ISS.

ikerremans

De cameraman was ziek geworden in Bajkonoer en had kort daarvoor nog contact gehad met Frank De Winne tijdens het planten van het boompje door de kosmonauten. Normaal gezien mag er geen pers bij zijn als de bemanning traditioneel een boompje plant, maar ondanks het besmettingsrisico hadden de journalisten dit keer toch toestemming gekregen.

Mondmaskers

Nadat de cameraman koorts had gekregen, werden alle journalisten een tijdje in quarantaine geplaatst in de perszaal van de ruimtevaartbasis. Er werd even gevreesd voor Mexicaanse griep, maar in het ziekenhuis bleek dat de cameraman alleen een verkoudheid heeft.

Tijdens de rest van hun verblijf moeten de journalisten mondmaskers dragen en krijgen ze bij elke verplaatsing een dokter mee. Als alles goed gaat, vertrekt Frank De Winne woensdag naar het Internationaal Ruimtestation ISS.

Meer over Frank De Winne

Aangeboden door onze partners