Vijftig zelfgedraaide smaken

Schrijnwerker Kurt Nuyts (29) en vrachtwagenchauffeur Ronny Vonkcers (51), schoonzoon en schoonvader, serveren in hun ijsjeszaak maar liefst 50 verschillende smaken. Ze leerden het vak bij een ijssalon uit Lier dat al bijna 80 jaar bestaat.

“We hebben gekeken wat er in Zonhoven in de horeca ontbrak en hebben vervolgens beslist om een ijssalon te beginnen”, zegt Kurt. “Het is de bedoeling dat we op termijn om beurten het ijs draaien. Maar nu zijn we nog niet snel genoeg en dus moeten we dat nog samen doen.” (lacht).”

We hebben zestien vaste smaken en nog een aantal andere, zodat we alles samen elke dag 24 soorten ijs aanbieden. In het totaal kunnen we wel vijftig smaken maken.”

Internationaal transport

“Ik ben eigenlijk een schrijnwerker-meubelmaker, maar mijn hart heeft altijd geklopt voor de horeca,” vertelt Kurt.

Hij woont in Wimmertingen, zijn vrouw heeft daar een frituur. Tot nu verdiende hij de kost als ober. Zijn schoonvader Ronny ruilde op zijn beurt zijn vrachtwagen in voor de crèmerie. “Ik deed altijd internationaal transport”, zegt hij. “Daardoor was ik de hele week weg van huis, maar dat is nu veranderd.” Ronny kocht de woning aan de Molenweg en de twee partners verbouwden vervolgens de garage tot een ijssalon.

Willy VANDAEL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio