Eindrapport over Waalse missie naar VS erg bedroevend

Print
De omstreden studiereis van zeven leden van het Waals parlement naar de Verenigde Staten heeft amper iets opgeleverd. Dat blijkt uit het verslag dat nu pas werd gepubliceerd.

De Franstalige krant 'Le Soir' is bijzonder hard voor de Waalse parlementsleden. "Na alle heisa, kunnen we eindelijk in het rapport lezen wat de studiereis precies heeft opgeleverd. Bedroevend weinig", klinkt het.

Wikipedia

In het eindverslag van 34 bladzijden valt te lezen dat het Amerikaanse federale systeem nog niet meteen zal afgeschaft worden, president Obama zich bewust is van de economische crisis, en dat hij zijn best doet om die op te lossen. En de Amerikanen zouden steeds meer overschakelen op milieuvriendelijke technologie. De parlementsleden hopen dat dit in Wallonië voor investeringen kan zorgen.

Voorts denkt de delegatie aan een rechtstreekse verbinding tussen de luchthavens van Charleroi en Arizona.

Een pijnlijk detail is wel dat een groot deel van het eindverslag gewoon van website Wikipedia werd geplukt. De reis zorgde al voor heel wat commotie in ons land wegens de hoge kostprijs en de vele toeristische uitstapjes.