Fons Verwimp vanaf september burgemeester Tessenderlo

Print
Fons Verwimp vanaf september burgemeester Tessenderlo

Fons Verwimp vanaf september burgemeester Tessenderlo

Tessenderlo - Burgemeester Jan Verheyden (sp.a) van Tessenderlo geeft op 1 september de sjerp door aan partijgenoot en schepen van Sport Fons Verwimp.

"Met Jan Verheyden verliezen we een sterke kopman", luidt het in een mededeling. "Zijn carrière in de politiek begon meer dan 50 jaar geleden als basismilitant. Verheyden zetelde 38 jaar lang ononderbroken in de gemeenteraad. Op 72-jarige leeftijd kan hij terugblikken op een lange en succesvolle politieke loopbaan als parlementair, gemeenteraadslid en burgemeester."

Gelukkig

In 1971 was Verheyden voor het eerst gemeenteraadslid. Sindsdien heeft hij aan alle verkiezingen (behalve de Europese) deelgenomen. Hij zetelde 15 jaar in de provincieraad, was 6 jaar parlementslid, 12 jaar schepen van openbare werken en 14 jaar burgemeester.

"Ik ben een gelukkig man", aldus Jan Verheyden. "Ik ben graag burgemeester geweest. Toch kijk ik nu al uit naar de periode dat ik volledig vrij over mijn vrije tijd kan beschikken. Dat moet een heerlijke ervaring zijn.”

Fons Verwimp

De 52-jarige Verwimp is bediende in het plaatselijke kantoor van De Voorzorg. Hij was actief in het basketmilieu. Eerst als speler bij de plaatselijke club Optima en later Tongeren. Partijgenoten Peter Van Velthoven en Herman Reynders waren destijds zijn medespelers.

Al vrij jong stond hij door ernstige kwetsuren definitief aan de zijlijn. Daarna was hij meerdere jaren basketbalcoach bij ondermeer Maaseik, Hasselt en Heusden. Fons Verwimp heeft negen titels behaald en werd in Limburg driemaal uitgeroepen tot coach van het jaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio