"Antwerps olifantje krijgt foute naam en is eigenlijk kip"

Vandaag maakte de Zoo bekend dat olifant K voluit Kai-Mook heet, volgens de Zoo parel in het Thais. Het radioprogramma 'Feyten of Fillet' kreeg van iemand die Thai spreekt te horen dat er een schrijffout in de naam is geslopen. "Het olifantje kreeg de naam kip in plaats van parel", aldus de luisteraar.

wverhaert

"Parel in het Thai is eigenlijk 'khai-mook'. 'Khai' betekent ei, 'khai-mook' parel of het mooiste wat er is. 'Kai', zonder 'h' en lichtjes anders uitgesproken, betekent kip."

"Hopelijk zijn de geboortekaartjes nog niet gedrukt", luidde de conclusie. "Anders is het Antwerpse olifantje de enige olifant ter wereld die kip heet."

Parel of kip?

Het is maar de vraag of de luisteraar het bij het juiste eind heeft. Volgens Webster's Online Dictionary betekent 'kai-mook' wel degelijk parel. Anderzijds is 'kai' inderdaad kip.

Baby-olifant zet Zoo op stelten

Burgemeester Patrick Janssens schreef de nieuwe inwoner van Antwerpen vandaag in in het geboorteregister. Onder toeziend oog van meter en peter Patricia Ceysens en Kris Peeters zette Kai-Mook ook haar eerste stappen buiten.