Wereldtopper Blumenthal keurt Mijn Restaurant! in Sint-Truiden

Niemand minder dan Heston Blumenthal, de chef-kok van 'The Fat Duck', het op één na beste restaurant ter wereld, is gisteren in de Bigarreaux gaan eten. Blumenthal vroeg expliciet naar Limburgse wijn en nam zelfs een fles Clos d’Opleeuw mee voor zijn sommelier.

ssimons

Heston Blumenthal (op de foto met Fabio Mirisola van restaurant Coco Pazzo) gaat erg ver in zijn experimentele keuken. Hij gebruikt bijvoorbeeld mos dat op eikenhout groeit zodat je haardvuur denkt te eten en serveert ontbijt als dessert: met ijs dat smaakt naar spek en eieren en cornflakes van theegelei.

Maar tegelijkertijd heeft hij ook allerlei klassiekers geperfectioneerd. De vorige jaren hebben we hem op tv zien zoeken naar het ultieme recept voor hamburger, pizza, worst met puree en gebraden kip.

En die man is dus maandag gewoon in Sint-Truiden gaan eten bij Ann en Tom. Wat hij heeft gegeten, zullen we pas op tv kunnen zien.

Limburgse wijn

We weten intussen wel wat hij gedronken heeft. “Aldeneyck en Clos d’Opleeuw. Hij heeft naar Limburgse wijn gevraagd”, weet Fabio Mirisola die toevallig een tafel verder zat. “Die Clos d’Opleeuw zijn ze voor speciaal voor hem gaan halen.”

Vandaag worden in ‘Mijn restaurant’ trouwens opnieuw twee van de drie nog overgebleven restaurants genomineerd. Wanneer we Blumenthal in de uitzending zullen zien, is nog niet duidelijk.

Liliana CASAGRANDE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer