Belgische bodybuilders op de loop voor dopingcontroleurs

Print
Belgische bodybuilders op de loop voor dopingcontroleurs

Belgische bodybuilders op de loop voor dopingcontroleurs

Het Belgisch kampioenschap bodybuilding in het Nederlandse Vlissingen heeft niet plaats gevonden. Geen enkele van de 20 deelnemende atleten in het Theater Arsenaal wilde nog aan de wedstrijd deelnemen, toen ze merkten dat er dopingartsen van de Vlaamse Gemeenschap aanwezig waren. De namen van de weggelopen atleten zijn genoteerd.

"Wij zijn aangekomen op het ogenblik van de weging van de atleten. Toen hebben ze allemaal hun kar gekeerd en zijn weggegaan", aldus Hans Cooman, dopingarts van de Vlaamse Gemeenschap. Driehonderd toeschouwers moesten zonder wedstrijd naar huis.

Geen andere verklaring

"Ik kan daar maar één besluit uit trekken maar dat is een louter persoonlijke mening. Iedereen daar heeft doping gebruikt. Ik zie geen andere verklaring voor hun gedrag. Ik heb het nog nooit zo grof meegemaakt", aldus Hans Cooman. Hij wil niet dat deze vaandelvlucht van de bodybuilders zonder gevolgen blijft.

De namen van de bodybuilders zijn genoteerd. Zij kunnen achteraf toch nog gecontroleerd worden. Vorig jaar werden er in het bodybuilden 29 controles uitgevoerd, daarvan bleken er 22 positief.

De amateurfederatie van bodybuilders ontkent dat er sprake zou zijn van een groot dopingschandaal bij het Belgisch kampioenschap in Vlissingen. Volgens de federatie is de versie die Hans Cooman nu geeft niet correct. Maar over wat er dan wel precies gebeurd is, blijft de federatie op de vlakte.