Directrice: "Alleen die éne keer heeft hij zijn geduld verloren"

Directrice Chantal Celis van de Mariadalschool in Hoegaarden keurt niet goed wat leerkracht C.A. deed met de 14-jarige Jonathan, maar ze laat hem niet vallen: “Hij is altijd een goede geweest.” De leraar, die de minderbegaafde jongen mishandelde, is intussen preventief geschorst tot 15 juli.

ssimons

De feiten zelf dateren al van november. Er wordt gezegd dat andere leerlingen ze sindsdien meermaals aanklaagden.

Chantal Celis: “Daar weet ik niets van. Ik was pas op de hoogte toen ik einde maart het filmpje te zien kreeg. Ik heb het schoolbestuur ingelicht. Dat heeft de aangewezen procedure in gang gezet.

Moest dat zo lang duren? Kan een leraar na zo’n zwaar incident blijven lesgeven?

“We moeten de procedure volgen. En vergeet niet dat de paasvakantie er ook nog tussenkwam."

De feiten zijn toch ernstig?

“Ik keur het zeker niet goed. Ik vind het wel jammer dat dit nu weer zo zwaar in het nieuws moet komen, terwijl je nooit iets hoort van het positieve dat we hier ook realiseren.”

Heeft de leerkracht nu spijt?

“Ja. Hij betreurt heel erg wat er gebeurd is en ziet hier van af. Vanavond wordt hij in het kader van het interne tuchtonderzoek gehoord. Het is niet juist om hem af te schilderen als... (stilte) Hij is een goede leraar, iemand die zich inzet voor de school, altijd de eerste om met bosklassen mee te gaan of op opendeurdagen uitleg te geven.”

DH