30.000 euro aan juwelen weg in één seconde - Video

Een 37-jarige man van Russische afkomst zit sinds vrijdag opgesloten in de gevangenis van Hasselt. De man had donderdagmiddag juwelen voor een bedrag van 30.000 euro gestolen in de juwelierszaak ‘Goldine’ in de galerij ‘De Ware Vrienden’ in Hasselt.

wverhaert

“Rond half één stapte de man hier binnen”, zegt juwelier Mustafa Payat. “Ik was boven met mijn paperassen bezig, mijn vrouw stond achter de toonbank. De zogezegde klant had eerst een tijdje in de etalage staan kijken en vroeg mijn vrouw om enkele juwelen te tonen.”

Motoragent

“Plots hoorde ik mijn vrouw gillen,” zegt Payat. “Ik stormde naar beneden. De man had de doek met de juwelen toegeplooid en het op een lopen gezet. Ik liep hem achterna, mijn vrouw gaf holdup-alarm. In de galerie vroeg ik aan voorbijgangers om de politie te bellen.”

Bekijk de beelden via YouTube:

De dief was met zijn buit in de richting van de kleine ring gelopen, waar hij aan de Guffenslaan werd opgemerkt door een motoragent van de politie HAZODI. Die kon de dader in bedwang houden tot de komst van de interventiedienst.

Nancy VANDEBROEK