Het weer voor zaterdag 16 mei

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Voormiddag krijgen we in Limburg vaak de zon te zien. Namiddag komt er wat meer bewolking voor en in de vooravond zou er links of rechts een bui kunnen vallen. De zon zal zich echter ook dan nog regelmatig laten zien.

rweytjens_fr

De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar en liggen namiddag rond 18 of 19°C. 's Ochtends is het wel wat koeler met minima in de buurt van 6 of 7°C.

Zondag liggen er verschillende regen- en buienzones in onze buurt. Volgens de laatste modelberekeningen verlaat een eerste zone onze provincie in het eerste deel van de voormiddag en arriveert een volgende pas laat op de avond. De maxima liggen ergens rond 18°C.

Maandag blijft de kans op enkele buien bestaan maar op verschillende plaatsen kan het ook gewoon droog blijven bij een afwisseling van wolken en opklaringen. De maxima liggen dan weer tussen 17 en 19°C. De wind zal wel wat aanwakkeren uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met afwisselend zonneschijn en wolkenvelden. Aan het temperatuurverloop verandert vooralsnog weinig. De wind neemt dan wel weer wat gas terug.

Vanaf woensdag gaan de temperaturen dan de hoogte in met maxima tussen 22 en 24°C. De onweersdreiging neemt dan wel weer toe.

Ruben Weytjens

Niet te missen