"Stem voor mij, maar alleen als je het mooi vindt"

Wint de Molse zangeres Hadise straks voor Turkije het 54ste Eurovisiesongfestival? Die kans is voor kenners en bookmakers reëel. “Ik hoop op een plaats in de topdrie,” zegt ze. “Nu België er niet meer bij is, zing ik voor Turkije én België.”

wverhaert

Hadise is er klaar voor. Haar huidproblemen zijn van de baan maar ze is wel nog steeds wat vermoeid na de hectische weken en dagen die ze achter de rug heeft. Gisteren waren er twee generale repetities en die lieten het beste verhopen voor vanavond.

Haar grote concurrenten worden wellicht Noorwegen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk (met Andrew Lloyd Webber achter de piano), Bosnië-Herzegovina, Rusland en Griekenland. Zelf heeft ze daar geen mening over. “Ik concentreer me volledig op mijn eigen act. Dat is al stresserend genoeg.”

Zus en broer

Gisteren arriveerden haar jongere zus Derya en broer Murat in Moskou. “Dat doet me goed. Ik vind het belangrijk dat de familie en het thuisfront me steunen. Stem voor mij. Maar alleen als je het mooi vindt.”

Vandaag is eerst een ontbijt gepland met het hele team dat haar omringt, 24 man sterk. “Daarna ga ik me rustig voorbereiden op de show.” Natuurlijk hoopt ze stiekem dat ze vanavond wint. “Ik denk dat ik dan flauwval.”

Terugkeer

Ze keert niet meteen terug naar België. “Donderdagavond ben ik terug in Mol. Ik moet eerst nog naar Istanboel, zondag of maandag, afhankelijk van de uitslag.”

‘Eurovisiesongfestival’, Eén, 21 uur; stemmen voor Hadise doe je door 18 te sms’en naar 3470 of te bellen naar 0905/567.18.