Dick Advocaat: "Ik heb voor België gekozen"

De Nederlander Dick Advocaat, die met stip genoteerd staat om René Vandereycken op te volgen als coach van de Rode Duivels, heeft aan de VRT laten weten dat hij "voor België gekozen heeft".

ssimons

Advocaat (61) traint momenteel de Russische club Zenit Sint-Petersburg, maar lijkt nu definitief op weg naar de job van Belgische bondscoach.

Brutaliteit

"Ik heb voor België gekozen omdat er perspectief in die selectie zit", vertelde Advocaat in een interview aan de VRT. "Ik geloof in de kwaliteit van de spelers. Ze zijn jong en talentvol. Ze missen nog wat brutaliteit, maar dat kan ik er wel inbrengen."

"De spelers moeten wel eens van die stempel 'talent' afgeraken. Ze moeten nu maar eens laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Daar geloof ik ook in, anders had ik het niet gedaan."

Geld geen kwestie

Advocaat zegt het alleszins niet voor het geld te doen: "Als ik voor het geld zou kiezen, moet ik hier blijven. Bij België speelt geld geen rol, want dat is 'bijna niets', toch zeker in vergelijking met Zenit. Maar daar doe ik het dus niet voor."

Helemaal zeker is het nog niet, maar de handtekening van Advocaat lijkt slechts een formaliteit. "Voor het einde van de maand beslissen we of we doorgaan."