Vogels BNP Paribas bezetten Fortis Bank

Enkele dagen na de formele overname van Fortis Bank door de Franse groep BNP Paribas wordt de overdracht ook zichtbaar aan de buitenzijde van de bankkantoren. Daar komt de nieuwe naam en het nieuwe logo op. De veranderingen worden eerst zichtbaar op kantoren in Kapellen, Mol en Hasselt.

jvangeyte

Fortis Bank gaat voortaan door het leven als BNP Paribas Fortis. Op die manier willen de instellingen het samengaan van beide bedrijven benadrukken. Hoe lang de naam Fortis daarbij zal blijven hangen, is niet duidelijk.

Met de naamsverandering verdwijnt ook het blokken-logo van Fortis Bank. De blokjes, die een dorp symboliseerden, worden vervangen door de groene sterren en vogels van BNP Paribas. De sterren verwijzen naar Europa, de verandering in vogels naar leven en dynamiek. Er blijft wel een streepje rood als verwijzing naar Fortis.

Op 15, 18 en 19 mei worden 20 kantoren in België in de nieuwe kleuren gestoken. Tegen eind mei zullen alle kantoren van Fortis Bank de naam BNP Paribas Fortis dragen. In een eerste fase gaat het enkel om de buitenaankleding, later wordt ook de binnenaankleding aangepast.

JVG