De meisjes winnen 'Clash'

Zes weken lang hebben jongens meisjes elkaar in de grote Clash-ring uitgedaagd. De meisjes zijn de grote overwinnaars. Zij wonnen niet enkel de finale, maar haalden ook vier van de vijf thuisopdrachten binnen. De overwinning werd gevierd met het oplaten van 500 roze ballonnen boven Brussel.

wverhaert

Zes weken lang hebben de teams een aantal hardnekkige vooroordelen getest. De meisjes hebben de meeste afleveringen gewonnen en zo sneuvelt het oeroude cliché dat de jongens het sterke geslacht zijn. Voorlopige eindstand: meisjes 18 punten - jongens 15 punten

Thuisopdracht

De kijkers werden aangespoord om zich actief te mengen in de strijd. Dat konden ze doen via de thuisopdracht. Vijf weken lang kregen de kinderen doeopdrachten en moesten ze de resultaten aan Ketnet bezorgen, via de website of per post. Bijna 2.000 kinderen hebben aan de thuisopdracht deelgenomen.

De uitslag van de thuisopdracht bepaalde wie eindwinnaar zou worden. De meisjes hebben vier van de vijf thuisopdrachten binnengehaald en wonnen met 22 punten. De jongens strandden op 16 punten.