Duitser verkrachtte dochter terwijl vrouw toekeek

Een 42-jarige Duitser heeft zijn dochter van 13 maandenlang misbruikt. De man en zijn 38-jarige vrouw, die medeplichtig was, zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf.

jlenaerts

Wolfgang R. zei eind 2007 tegen zijn vrouw Tanja dat hij seks met hun dochter wilde. Zijn vrouw ging daarop naar haar dochter en dwong haar om met haar vader te slapen. De man verkrachtte zijn dochter minstens twee keer per maand.

Kind

In augustus 2008 beviel Clarissa, die toen nog maar 12 was, van een dochter. Haar eigen vader was ook de vader van het kind. Het waren de artsen in het ziekenhuis die er toen achter kwamen.

Het koppel moest zich voor de rechter verantwoorden. Volgens de vrouw had ze geen andere keuze dan toestemmen: "Ik was bang dat mijn man de kinderen zou weghalen als ik naar de kinderbescherming zou gaan. Dan zou de familie uit elkaar vallen." Ook de man had spijt van zijn daden. "Het is de grootste fout die ik ooit in mijn leven maakte", zei de vader tegen de rechter.

Kinderbescherming

Wolfgang R. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar en drie maanden. Zijn vrouw kreeg een celstraf van drie jaar en twee maanden. Het koppel heeft nog drie andere kinderen. Zij worden samen met hun zus opgevangen door de kinderbescherming.

Beeld: Bild

Meer over Duitsland