Bruyneel: "We rijden de Tour, maar misschien onder andere vlag"

De renners van wielerformatie Astana blijven op hun geld wachten. Uit onvrede zijn ze vrijdag in de Ronde van Italië aan de start gekomen met een speciale uitrusting. 'Astana' valt daarop amper nog te lezen. Johan Bruyneel, ploegleider, geeft wat meer uitleg bij de financiële perikelen.

kscherpenberg

"De Kazakse wielerbond heeft maar twee van de vier maanden loon betaald aan de firma die de wielerploeg runt. De autoriteiten zeggen dat er problemen zijn door de economische crisis en dat ze een oplossing zoeken. Wat ze zullen ondernemen is nog onduidelijk."

Armstrong

"De UCI geeft de Kazakse bond tot 31 mei tijd om alles in orde te brengen. Anders wordt de ProTour-licentie afgenomen."

Bruyneel denkt er echter niet aan om te buigen. "Ik probeer een oplossing te vinden om vanaf 1 juni verder te kunnen met de ploeg. De structuur van Astana mag niet verloren gaan. Ik zit in dezelfde situatie als de renners. Ik ben geen eigenaar van de ploeg, maar sta op de loonlijst."

"Voor mij zou het gemakkelijk zijn om te stoppen, ik wil de mensen die ik naar de ploeg meebracht niet laten vallen Ik praat met verschillende marketingbureaus en multinationals. Met Lance Armstrong hebben we een mooi visitekaartje. De Amerikaan opent deuren."

"Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg begin juli gewoon aan de start van de Tour de France in Monaco staat. "Misschien onder een andere vlag en met een andere naam, maar we zijn er straks gewoon bij."

Meer over Johan Bruyneel