Britse mannen gebruiken internet om anoniem sperma te doneren

Steeds meer Britse mannen gebruiken het internet om hun sperma te doneren aan alleenstaande of lesbische vrouwen. De trend kende een ongekende opmars in Groot-Brittannië sinds de strengere wetgeving omtrent spermadonatie.

mgeysmans

Sinds 2005 is de wet omtrent spermadonatie steeds strenger geworden. Zo kan een donatie nooit nog anoniem gebeuren en kan een kind ten alle tijden de informatie over diens vader opvragen. Dit zorgde voor zo'n drastische daling in het aantal spermadonoren dat enkele spermabanken zelfs de deuren moesten sluiten.

Datingbureau

Nu lijken de donors dan toch een weg naar de vrouwen te hebben gevonden: via internet bieden ze hun zaad tegen een kleine vergoeding aan. "Ik liet me testen en daaruit bleek dat ik goed sperma heb. Dus besliste ik te doneren. Ik heb sindsdien enkel positieve ervaringen gehad. Na de donatie ontmoet ik die vrouwen nooit meer", vertelt de vrijwillige donor Steve.

Toch houdt dergelijke illegale donatie ook heel wat gevaren in. Zo misbruiken steeds meer mannen vrouwen hun kinderwens om een met hen naar bed te gaan. Anderen zien de websites eerder als een datingbureau.

Niet te missen