Genkse overleeft 56 messteken

Vandaag begint in Tongeren het proces van Genkenaar Dogan Ceylan. Als een razende had hij zijn vrouw Gülser Yildirim in september 2007 aangevallen.

ksleurs

Liefst 56 messteken werden teruggevonden op haar kleding, 34 daarvan hadden haar lichaam geraakt. Wonder boven wonder overleefde Gülser.

Het boterde al langer niet meer tussen Dogan Ceylan en zijn echtgenote Gülser Yildirim. Volgens het slachtoffer kreeg ze al sinds het begin van haar huwelijk klappen van haar man. In 1981 was het koppel, na traditionele bemiddeling tussen de twee families, in het huwelijksbootje gestapt. Maar door de problemen tussen man en vrouw verbleef Gülser hoe langer hoe meer bij haar familie in Turkije.

Begin september 2007 was voor de vrouw de maat vol: de gokverslaving van haar man had het gezin aan de financiële afgrond gebracht. Met daarbovenop ook nog eens een alcohol- en drugsverslaving was de vrouw tot een definitief besluit gekomen: ze wilde scheiden.

Ook op 14 september 2007 gaat het in het appartement, aan de Risstraat in Waterschei, over die nakende echtscheiding. Dochterlief wordt buitengejaagd, de deur gaat op slot. Dogan Ceylan stelt daarop aan zijn vrouw voor om naar de politie te gaan om de echtscheidingspapieren te ondertekenen. Gülser weigert en zegt dat ze de volgende dag met haar zoon de nodige stappen zal ondernemen.

“Mama doodgemaakt”

Op dat ogenblik haalt Dogan Ceylan een springmes - een mes dat je kan laten openspringen - uit zijn jas en begint te steken. Zijn echtgenote wil hem nog tegenhouden en begint te schreeuwen. Maar na enkele messteken valt ze in de zetel en verliest ze het bewustzijn.

De aanval stopt pas wanneer een buurvrouw, verwittigd door de dochter - “papa heeft mama doodgemaakt” - op de deur van het appartement bonkt. Ceylan opent de deur, een ziekenwagen wordt opgeroepen en de dader gaat zich aangeven bij de politie.

Achteraf worden 56 messteken in de kleding van de vrouw geteld. Daarvan hebben 34 steken haar lichaam geraakt. De meeste messteken blijken uiteindelijk oppervlakkig, al zijn er ook een paar in de harten halsstreek, werden buikholte en rechternier geraakt, en blijkt zelfs de rechteroogkas gebroken.

Springmes defect

Dat de vrouw de aanval overleefd heeft is vermoedelijk te danken aan het defecte springmes. Tijdens het steken is het lemmet stilaan in de handgreep geschoven waardoor Ceylan zijn vrouw uiteindelijk niet zo diep kon steken. Het assisenproces zal tot volgende week woensdag duren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio