Hansen Transmissions ziet winst 44% stijgen

De beursgenoteerde producent van tandwielkasten Hansen Transmissions heeft over zijn boekjaar 2008/2009 een nettowinst geboekt van 45 miljoen euro. Dat was 44% meer dan tijdens het boekjaar voordien.

jvangeyte

Het bedrijf - met belangrijke vestigingen in Edegem en Lommel - profiteerde van een grote vraag naar zijn producten. De vraag naar tandwielkasten voor windturbines dikte vorig boekjaar 52% aan tot 515 miljoen euro. De vraag naar industriële tandwielkasten verdapperde 15% tot 94 miljoen euro.

Hansen kon deze stijging aan door de aanzienlijke uitbreiding van zijn fabriek in Lommel. Bovendien werden ook de eerste tandwielkasten gemaakt in nieuwe fabrieken in China en India.

Om de groei te realiseren, heeft Hansen vorig jaar 562 werknemers netto aangeworven. Dit is een verhoging van het personeelsbestand met 30%, van 1.894 per einde maart 2008 tot 2.456 werknemers per einde maart 2009.

Nieuwe plannen

In het lopende boekjaar voelt Hansen niettemin de crisis. Toch verwacht het concern een lage tot gematigde groei. De capaciteitsverhoging voor de fabriek in China wordt afgeremd.

Hansen zal in de loop van dit jaar niettemin een dienstencentrum opzetten in de Verenigde Staten. Tegelijk zal het bedrijf productie-opportuniteiten onderzoeken in Noord Amerika.

JVG