Dan toch geen paintballverbod in Duitsland

Paintball en lasertag zullen toch niet verboden worden in Duitsland. De regering wilde het verbod vorige week invoeren na de schietpartij die in maart had plaatsgevonden op een school in Winnenden. De voorbije dagen kwamen daarop honderden klaagmails en -brieven binnen en de coalitiepartijen zien nu toch af van hun besluit.

ikerremans

De Duitse overheid gaat wel een commissie opstarten die de spelletjes aan een onderzoek gaat onderwerpen. "Wij weten op dit moment nog te weinig over hoe gevaarlijk de spelletjes echt zijn", aldus veiligheidspoliticus van CDU Reinhard Grindel.

Onethisch

Dieter Wiefelspütz van de Duitse partij SPD vindt pailtball en lasertag nog steeds 'onethisch'. "Maar mijn persoonlijke waardeoordelen zijn niet per se reden voor een verbod."

Vermoed wordt dat de regering een minimumleeftijd gaat invoeren voor de spelletjes en de 'gewone' wapenwet zal verstrengen.

Winnenden

De hele discussie ontstond in maart nadat de 17-jarige Tom Kretschmer 15 leerlingen doodschoot op een school in Winnenden. Hij deed dat met het wapen van zijn vader, dat hij thuis ongestoord had kunnen meenemen.

Meer over Duitsland