Rode Duivel Axel Witsel vier duels geschorst

De FIFA heeft Axel Witsel geschorst voor vier officiële wedstrijden voor de rode kaart die hij op 1 april kreeg in Bosnië.

jrosquin

De Gouden Schoen moet tegen Spanje (5/9/2009), Armenië (9/9/2009), Turkije (10/10/2009) en Estland (14/10/2009) langs de kant blijven. Dit betekent dat Witsel dit jaar niet meer in actie zal komen in een kwalificatiematch. Pas in 2010 mag hij opnieuw een officiële wedstrijd spelen bij de Rode Duivels.

Axel Witsel pakte op 1 april in Zenica rood in de verloren wedstrijd tegen Bosnië (2-1). De Rouche tackelde toen even voorbij het uur met gestrekt been op de knie van Ibricic. Een zware overtreding en dus strafte de wereldvoetbalbond Witsel ook zwaar. Vier interlands zal hij moeten toekijken.

WK-kwalificatiecampagne zit erop

Wat betekent dat de WK-kwalificatiecampagne er voor hem meteen opzit. Witsel mag wel aantreden tijdens de Kirin Cup in Japan omdat de wedstrijden tegen Chili (29 mei) en Japan (31 mei) vriendschappelijke matchen zijn. Ook tegen Tsjechië (12 augustus in Praag) zou de Gouden Schoen mogen aantreden. Vraag is of de bondscoach dan op hem beroep zal doen.

Deze zware schorsing komt sowieso ongelegen voor Witsel. Omdat de Rode Duivels meer dan waarschijnlijk uitgeschakeld zijn voor het WK 2010 in Zuid-Afrika begint nu al de voorbereiding op de EK-kwalificatiereeks die hen over drie jaar in Polen en Oekraïne moet brengen. Witsel zal die voor een groot deel moeten missen. Pas in 2010 komt hij in een officiële wedstrijd weer in actie bij de nationale ploeg. Nog een hele tijd dus.

KRLI