Het weer voor vrijdag 15 mei

Vanochtend is het erg zacht met minima die niet veel lager dan 14°C zijn geraakt. De maxima komen vanmiddag net beneden de 20°C te liggen. Verspreid door de dag kunnen er een aantal buien vallen, vooral namiddag. Er waait een zwakke tot soms matige zuidwestenwind.

rweytjens_fr

Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen een groot deel van de dag droog. Voormiddag krijgen we in Limburg vaak de zon te zien. Namiddag komt er wat meer bewolking voor en in de vooravond zou er links of rechts een bui kunnen vallen. De zon zal zich echter ook nog regelmatig laten zien. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar en liggen namiddag rond 18 of 19°C. 's Ochtends is het wel wat koeler met minima in de buurt van 6 of 7°C.

Zondag liggen er heel wat regenzones in onze buurt. Met wat geluk verlaat een eerste zone onze provincie in het eerste deel van de voormiddag en arriveert een volgende pas in de loop van de avond. Voor de vele communiefeesten en andere festiviteiten zou deze laatste computerberekening natuurlijk het mooiste scenario zijn. Helaas is die geschetste timing nog steeds onzeker. De maxima liggen ergens rond 17°C, misschien nog wel wat hoger als het namiddag inderdaad langdurig droog blijft.

Maandag blijft de kans op enkele buien bestaan maar op verschillende plaatsen kan het ook gewoon droog blijven bij een afwisseling van wolken en opklaringen. De maxima liggen dan weer tussen 17 en 19°C. De wind zal wel wat aanwakkeren uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog met afwisselend zonneschijn en wolkenvelden. Aan het temperatuurverloop verandert vooralsnog weinig. De wind neemt dan wel weer wat gas terug.

Vanaf woensdag gaan de temperaturen dan de hoogte in met maxima tussen 23 en 25°C, misschien zelfs nog wat meer op donderdag en vrijdag. De onweersdreiging neemt dan wel weer toe.

Ruben Weytjens

Niet te missen