Zware regen zorgt voor overlast, bliksem legt treinen stil in Leuven

Zware regenval heeft gisteren op verschillende plaatsen in Vlaanderen voor problemen gezorgd. In en rond Leuven liep het treinverkeer in de soep door een blikseminslag.

jrosquin

Het treinstation van Leuven werd gisteravond om 19.45u getroffen door een blikseminslag. Dat veroorzaakte ernstige hinder voor het treinverkeer naar en van de studentenstad.

“De bliksem trof een onderstation dat de stroomvoorziening naar de bovenleidingen verzorgt. Door het euvel waren verschillende van de negen treinsporen niet beschikbaar. Het treinverkeer van en naar Leuven kampte met vertragingen van twintig tot dertig minuten. Gelukkig gebeurde het ongeval net buiten de avondspits, anders hadden de gevolgen veel groter geweest”, zegt Bram De Saedeleer van Infrabel.

De technici van de spoorwegmaatschappij hebben gisteravond met man en macht gewerkt om de stroomtoevoer te herstellen. Omstreeks 21.30u was dat nog niet gelukt. De woordvoerder maakte zich echter sterk dat het euvel de afgelopen nacht hersteld zou geraken.

“We verwachten dat de ochtendspits zonder problemen zal verlopen. Volgens de technici is een oplossing dichtbij”, klonk het gisteravond.

De wateroverlast trof gisteren heel Vlaanderen, met veel ondergelopen kelders en op verschillende plekken verkeershinder tot gevolg. De zwaarst getroffen gebieden waren West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. In de provincie Antwerpen viel de hinder nog mee.

Weerman Eddy De Mey verwacht vanaf zondag opnieuw droog en aangenaam lenteweer. Volgende week donderdag is er opnieuw kans op onweer.

BEPR