Raad van State schorst provinciaal plan Waterloos

De Raad van State heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan van de provincie voor het motorcrosscircuit in Waterloos geschorst. Dat plan moest ervoor zorgen dat ze in Neeroeteren opnieuw konden crossen. De buurtbewoners pikten dit niet en stapten naar de Raad van State. Daar hebben ze nu dus gelijk gekregen.

Gedeputeerde voor Sport Hilde Claes (sp.a) begrijpt er niets van. “Een van de argumenten van de Raad van State is dat er geen kalender zit in het milieurapport. Maar het gaat hier om een ruimtelijk uitvoeringsplan, over iets ruimtelijks dus. Een kalender hoort daar volgens mij niet bij. Dat is voor je milieuvergunning. Het vreemde is dat we deze keer de hele procedure - echt stap voor stap - overlegd hebben met de Vlaamse administratie. We hebben alles gecontroleerd.”

Liliana Casagrande

strong>Wild<

br />

Wat er nu moet gebeuren, weet Claes ook niet meteen. “Dat zullen we volgende week met de deputatie bekijken. Ik vrees alleen dat er nu in die buurt wild gecrost zal worden.” In Limburg zijn er vergunde crossterreinen in Genk en Lommel.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan moest een einde maken aan een jarenlang juridisch steekspel. De omloop is al sinds oktober 2007 verzegeld omdat die in natuurgebied lag. Het plan moest de bestemming wijzigen in recreatiegebied.

Onbehoorlijk bestuur

Guido Nijs, voorzitter van het comité Leefbaar Waterloos, noemde het advies van de Raad van State donderdagavond op TV Limburg een zege voor het leefmilieu. Nijs vindt het ook een overwinning van de correcte rechtspraak tegenover het onbehoorlijk bestuur van de provincie.

Nu het plan geschorst is, is het onduidelijk wat er met het WK zijspannen moet gebeuren. Dat stond in juli op de agenda.

Liliana CASAGRANDE

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio