Jeugd strijdt voor goed doel op Sportdag 10x10

Rotaryclub Maasland-Lanklaar organiseert zondag voor de vijfde keer de Sportdag 10x10. “Verschillende jaren al nodigen we plaatselijke jeugdverenigingen uit om te strijden in een soort van spel zonder grenzen voor een door hen gekozen goed doel”, legt voorzitter Hugo Uytterschaut uit. Tien jeugdverenigingen uit het Maasland moeten met minstens 10 leden deelnemen aan 10 proeven om te winnen.

“Niemand gaat met lege handen naar huis”, verzekert Uytterschaut. “Aan de deelnemende ploegen wordt tussen de 500 en 1.000 euro toegekend na het inzamelen van fondsen door sponsorwerving. De jeugdverenigingen schenken de helft van het bedrag dat ze winnen aan hun goede doel en mogen de andere helft houden als ondersteuning voor hun eigen werkingskosten.” De winnaar van de Sportdag mag het grootste bedrag verdelen en de andere ploegen krijgen een bedrag in verhouding tot hun eindklassering.

Rotary Maasland Lanklaar steunt natuurlijk ook zelf een goed doel. Dit jaar is dat vzw De Buidtelberg in Houthalen. De Buidtelberg is schooltje voor kleuters en lagere schoolkinderen met ernstige gedrags- en emotionele problemen en/of ontwikkelingsstoornissen. De Sportdag 10x10 vindt zondag plaats aan het voetbalplein van Stokkem. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen vanaf 10 uur. Het evenement eindigt officieel om 18 uur.

JaSm

JaSm

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio