Leerlingen bouwen oude stadskern Antwerpen na

De leerlingen van de beroepsafdeling Bouw van het Technisch Instituut Heilig Hart in Hasselt hebben vier maanden lang de oude stadskern van Antwerpen nagebouwd. Het project is nu voltooid en moet dé publiekstrekker worden van de Opendeurdag van de school op zondag 17 mei.

JaSm

“Het idee is ontstaan op onze jaarlijkse vriendschapsdag in Bokrijk. De leerlingen gaven zelf aan dat ze wel eens delen van een oude stad wilden nabouwen”, zegt technisch adviseur van de Bouwafdeling Rudi Vanderaerden.

De leerlingen van het vierde en vijfde jaar Bouw bouwden uiteindelijk het oude stadsplein van Antwerpen na. Ook andere afdelingen als Hout en Metaal hebben hun steentje bijgedragen. Teamwerk is volgens Vanderaerden dan ook de belangrijkste voorwaarde om tot een geslaagd resultaat te komen. Aan het stadsplein liggen onder meer een burgerwoning, gevels in vakwerk en een oude herberg.

“De leerlingen zijn zeer enthousiast. Dit is voor hen een kans om het resultaat van hun arbeid eens te laten zien aan hun ouders”, besluit Vanderaerden. Het TIHH zegt heel wat inspanningen te doen om de Bouwafdeling in de kijker te zetten. Vanuit de beroepswereld merkt de school dat er steeds meer vraag is naar vakmensen en toekomstige werfleiders. Morgen vindt op het stadsplein een heus Bouwbal plaats voor leerlingen, ouders en personeel. Zondag is het Opendeurdag, iedereen is dan van 10 tot 18 uur welkom om een kijkje te nemen. Er zal live muziek zijn en bezoekers krijgen een drankje en een origineel hapje: pizza uit een zelfgebouwde oven.

JaSm

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio