Appartementen en huizen op oud voetbalterrein in centrum van Heers

Begin juni starten de werken aan het oude voetbalterrein in het centrum van Heers, na ruim een half jaar vertraging. Het project De Bilter omvat handelsruimtes, appartementen en woningen.

FrMi

De werken aan de nieuwe privéverkaveling op de hoek van de Helena Wijnantslaan en de Nieuwe Steenweg gaan binnenkort van start. Het project had vertraging opgelopen omdat de stedenbouwkundige vergunning op zich liet wachten. “We moesten een extra waterleiding bijleggen, dus moest het ondergrondse plan aangepast worden en was een nieuwe aanvraag nodig”, zegt Alexander Gilen van Gilen Woonprojecten. Nu de technische problemen van de baan zijn, lijkt alles in een stroomversnelling te komen. “Onze aannemer is nog bezig op een werf in Sint-Truiden. Als die werken in juni klaar zijn, begint hij meteen met het project op de Bilter. Een andere aannemer doet de wegenwerken.”

De eerste fase start met de bouw van 4 moderne stadsappartementen aan de Helena Wijnantslaan. Meteen daarna worden op het binnengebied van het terrein 15 woningen gebouwd: één blok van 2 halfopen woningen en 4 gesloten woningen, en drie blokken van 2 halfopen woningen en 1 gesloten woning. “Dat zal ongeveer een jaar duren. Later worden dan de winkelruimtes gerealiseerd, samen met de ondergrondse parkeergarage voor de bewoners, om parkeeroverlast te vermijden.”

De gemeente zal trouwens ook ineens de Nieuwe Steenweg aanpakken: zo wordt de drukke weg ter hoogte van De Bilter verbreed en komen er parkeerplaatsen.

FrMi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio